פרק זה הוא כהמשך לפרק הראשון, לפי שאף הוא עוסק בבירור לשונות שונות של קבלת נדר הנזירות, אלא שהוא עוסק בביטויים כפולי משמעות ובנדרים שיש בהם תנאים שונים. פרטי הדברים מתחלקים לכמה עניינים בסיסיים. This chapter addresses instances where unusual terminology is employed in uttering vows of naziriteship. This chapter discusses statements that can be interpreted in multiple ways, vows of naziriteship that are made with a variety of stipulations, or vows made in circumstances that complicate their implementation.
בעיה אחת היא במקרים שבהם אין זה מובן מלשון קבלת הנזירות או מן ההקשר שבו נאמרו הדברים האם היתה הכוונה לנזירות או לנדר אחר. The first issue the Gemara considers is a situation in which the language or context of a statement might indicate an acceptance of naziriteship or might be a different vow altogether.
שאלה אחרת היא במי שנודר נזירות מתוך כוונה (או תנאי מפורש) או מתוך אי ידיעה של דיני נזירות, שלא לקיים כל דיני הנזירות. A second set of problems concerns instances where an individual takes a vow of naziriteship without a full understanding of its halakhot or without the willingness to accept all of the restrictions involved in naziriteship.
פעמים שאדם נודר נזירות ופעמים שהוא נודר לשלם דמי קרבנות נזיר, ויש בכך פרטים שונים — הן בשאלה מה מתחייב זה שלא נדר קרבנות נזיר בשלימות, וכן אם יכולים שנים שנדרו שני נדרים כאלה לשלם זה עבור זה את קרבנותיו. מצוי היה שאדם נודר שהוא מקבל עליו נזירות אם יוולד לו בן, ופעמים שאין זה ברור מדבריו אם מתכוון דווקא לבן או גם לבת, או לכל ולד שהוא, ומה דין הספק בדבר זה. מתוך בירור דברים אלה עולה שאלה אחרת לגבי נזירות: מה הדין כאשר נודר אדם נדר נזירות וקובע את זמן התחלת הנזירות לזמן מסויים (בין זמן קצוב וידוע מראש, בין לכבוד מאורע שיקרה) ומלבד זאת נודר עוד נדר נזירות החל מיד. ויש לברר מה הדין כאשר מתברר כי זמן נזירות אחת חל בתוך זמנה של נזירות ראשונה, וכיצד משלים את ימי הנזירות הבאה אחריה. בעיות אלה הן עיקרו של הפרק, אף שיש בו כדרך הגמרא גם צדדים נוספים. One is able to vow to pay for the offerings of a nazirite rather than to become one himself. The Gemara addresses the extent of the obligations incurred by one who states such a vow, and the obligations incurred by one who obligates himself to pay for only a part of the nazirite offerings. Another discussion in this chapter examines a naziriteship vow made conditional on the speaker having a child. The Gemara addresses whether he meant to become a nazirite both if he had a boy or a girl, or perhaps only if he had a boy. This chapter also discusses the halakha in a case where one vowed to observe a term of naziriteship that would begin on a certain day or when a certain event occurs, and then accepts another vow of naziriteship whose term will interfere with the implementation of the previous vow.