12-13. ר' יהושע או' כל הזבחים שבתורה שנשתייר מהן כזית בשר וכזית חלב וכו', כלומר, או כזית חלב וכו', וכ"ה בכמה מקומות בבבלי שנציין להלן, וכל הברייתא להלן זבחים פ"ד ה"ג. ובמשנתנו כאן פ"ז מ"ה: נטמא הבשר והחלב קיים, אינו זורק את הדם. נטמא החלב והבשר קיים זורק את הדם. ובמוקדשין אינו כן, אלא אעפ"י שנטמא הבשר והחלב קיים זורק את הדם. והעמידוה בבבלי ע"ט א' כר' יהושע בתוספתא כאן הסובר שבמוקדשין אם אין בשר זורקין על החלבים להתירן למזבח, ואם אין חלבים זורקים על הבשר להתירן לאכילה, ודלא כר' אליעזר הסובר שאעפ"י שאין בשר יש דם. ועיקר המחלוקת שלהם היא בספרי ראה פי' ע"ח, עמ' 143, ובתוספתא זבחים רפ"ד, בבלי כאן ע"ז א', זבחים ק"ד א', ובקיצור במשנת מנחות פ"ג מ"ד. ועיין בתו"כ נדבה פרשה ד' הי"ב, ו' ע"ג, ירושלמי כאן פ"ז ה"ה, ל"ד ע"ב וע"ג. וכל הברייתא שלנו בבבלי כאן ע"ט א', זבחים ק"ט א', מנחות ט' א', כ"ו א', מעילה ט"ו ב'. והרישא גם בזבחים כ"ה ב' ובכורות ל"ט ב'.
14-15. ובעולה אפי' לא נשתייר ממנה אלא כחצי זית בשר וכחצי זית וכו'. עיין במשנת זבחים פי"ג מ"ד, תוספתא מעילה פ"א הכ"ח, ובאוקימתא של הבבלי שם ט"ו ב'.
16-17. ובמנחה אפי' כל המנחה קיימת ולא נשתייר מן הזבח כזית וכו'. וכצ"ל להלן זבחים פ"ד הנ"ל: אם [לא] נשתייר מן הזבח וכו'. והעמידוה בבבלי ע"ט א' (ובמקבילות הנ"ל) במנחת נסכים, שבאה מכח הזבח, והייתי אומר שהיא כזבח עצמו, וזורקין עליה, אעפ"י שלא נשתייר כזית מן הזבח.
17. ובפסח אם יש כזית וכו'. כלומר, שלא בא מתחילתו אלא לאכילה (כמשנתנו פ"ז מ"ד), ודלא כר' אליעזר6מכילתא בא פ"ה. עמ' 17. ור' נתן7להלן פ"ז סה"ו, ירושלמי פ"ז רה"ה, ל"ד ע"ב, בבלי ע"ח ב', קידושין מ"א ב'. שסוברים שכל ישראל יוצאים בפסח אחד, ואעפ"י שאין כזית לכל אחד ואחד, זורקין עליהם את הדם לכתחילה.