דין למה נהגו להדליק נרות בבית הכנסת שיש בה מילה.
ומנהג להדליק נרות בבית הכנסת שיש בה ברית מילה ונראה לי על שם כי נר מצוה ותורה אור והוא דרך שמחה וכבוד. עוד נראה לי טעם אחר שסמכו על האגדה או על הירושלמי שכך היו נוהגין בימי הגזרה להדליק נרות בבית שיש בו ברית מילה לאות ולסימן לעוברין דרך שם שיכירו וידעו ישראל שיש שם ברית מילה וילכו שם לשמוע הברכות. כמו שייסד הקלירי בשמונה עשרה של חנוכה באור הנר בברור חיל אום ברית מגנבת. ואע"פ שבתלמודא דידן בסנהדרין בפרק אחד דיני ממונות לא משמע הכי דהכי גרסינן התם קול ריחים בבורני שבוע הבן שבוע הבן. אור הנר בברור חיל משתה שם משתה שם. יש לומר דהתם תנא איפכא דרוב פיוטים של הקלירי על פי הירושלמי ועל פי האגדות.
עוד מצאתי מה שעושין נר גדול בבית הכנסת ביום המילה סימן למשתה כדאמרינן באחד דיני ממונות אור נר בברור חיל משתה שם. וגם מה שנותנין מפה על פתח בית הכנסת כשמלין אותו סימן משתה כדאמרינן בבא בתרא בפרק המוכר פירות לחבירו כל זמן שמפה פרוסה אורחין נכנסין ואמרינן לקמן שצריך לעשות סעודה ביום המילה עד כאן מצאתי.
ואינו נ"ל מה שפי' שהנר סימן למשתה של מילה. דההוא דאמרינן אור נר בברור חיל משתה שם היינו משתה של חופה או יש לומר דהכי קאמר הנר סימן למשתה של מילה כמו שמצינו במקום אחר שהוא סימן למשתה כדאמרינן אור נר בברור חיל משתה שם: