1
הטופל בצק פירש"י שהוא פשטיד"א וכן נראה מל' רשב"א והתוספות כתבו דאמרי ר"ת וריב"א דפשטיד"א לא אמרינן כבולעו כך פולטו דחזינן דלא פלטי שמקום מושבן יבש בתנור ע"כ נראה שהוא מה שרגילין לטוח בעיסה שבלילתה רכה ורגילין לעשות סביב קורקבנים ובני מעיים שמשימים אותו בשפוד וטחין סביבותן בעיסה רכה ע"כ וכתב בשבלי הלקט דאנן דלא קים לן השתא במיני קמחים הי סמידא והי חיוורתא ושאר קימחי אי לא מלח לבישרא שיעור מליחה לקדרה אסיר עכ"ל ואפשר דמטעם זה השמיטוהו הרי"ף והרא"ש להאי דינא דטפילה ב"י: