בכל דרכיך. יאמ' בפסוק הזה כי ראוי הוא אל האדם שישים תכלית כל פעולה מפעלותיו ידיעת ה' ית' שמו ובכן יישר ה' ית' ארחותיו וביאור זה כי אין דבר מהדברים שלא תמצאנה בו ארבע סיבות והם החומר והצורה והפועל והתכלית. והתכלית היא הסבה אשר בעבורה נמצא הדבר ההוא. ואמר החכם הזה אחר שכל דבר יבוקש לו התכלית שים תכלית כל פעולתיך ידיעת ה' ית' כלומ' לימודך ועיונך וחקירתך החכמות לא תשים תכליתם להתפאר בהם אצל ההמון וכדי שתכובד בעבורם או כדי להגיע באמצעותם אל הממון רק שים תכליתם כדי להגיע בסוף ובאחרית כל הענינים אל ידיעת ה' ית' ולאהבה אותו ולדבקה בו.
ואמרו בכל דרכיך ר"ל שלא די שצריך לך שתשים תכלית לימודך ועשותך מה שצוית לעשותו ידיעת ה' ית' אלא אפי' שאר פעולותיך האנושיות וכל הנהגותיך תכוון בהם תכלית אחד והוא ידיעת ה' ית' ונאמר על דרך משל שאפילו המאכל והמשתה תכוון בהם זה התכלית כי תכלית בקשת המזון הוא להעמיד הבריאות ותכלית העמדת הבריאות כדי שיוכל להשיג אל ידיעת ה' ית' אשר אי אפשר להגיע אליה עם חולשת הגוף וחלייו. וכן ההנאה והשעשוע אשר יבקש האדם לפעמים כשיכוון להרחיב לבו שלא יקצר בעמלו ויהיה פנוי ונכון אל בקשת החכמה יהיה המעשה ההוא עבודה ושלימות ואל זה כוונו החכמים השלמים באמרם בכל דרכיך דעהו ואפי' לדבר עבירה כלומר אפי' בדברים שיראה בהם דבר עבירה כמו ההנאות הגופניות כשיכוון האדם בהם הרחבת הלב והעמדת הבריאות להיותו נכון ומזומן לבקשת החכמה יהיו עבודה ושלמות ואמרו והוא יישר אורחתיך ר"ל כשתגיע אל זאת המדריגה הוא ית' ישפיע עליך אור השכל עד שברצותך לעלות בסלם החכמה להתקרב אל האלהים תמצא האורח ההוא ישר לפניך. והענין שיסייעוך מן השמים כי מי שיכוון להגיע אל ההצלחה וישים מגמת פניו אליה תסמכהו רוח נדיבה והוא שפע השכל הפועל הנדיב החונן שכל לכל מי שהבין רעיוניו אל זה.
ואמר אורחותיך לשון רבים לפי שאנחנו קהל המיחדים מכוונים להגיע אל ההצלחה על שני פנים האחד בעשיית המצוות. והשנית בקנית החכמה. ואמר כי הוא ית' ישים שני הדרכים הנזכרים ישרים לפני מי שיכוון בכל מעשיו תכלית אחד והוא ידיעת האל ית' שמו.